Peter Anderson utsedd till VD för Ahlmark-Lines A.-B.

Från och med den 1 juni är Peter Anderson utsedd till VD också för Ahlmark-Lines A.-B.

PA VD nyhet

 

 

Julhälsning från tomten

I oktober flyttade Jönsson Nova en hel tomteby från Kolmården utanför Norrköping, till Gotland. Tomten har nu kommit i ordning på sin nya gård, och skickar här en julhälsning och passar på att tacka för hjälpen med flytten.

Tomtebyn 2         Tomtebyn 1

Julgåva till Barncancerfonden

Vi väljer också i år att stödja Barncancerfonden med en gåva till jul. 

Med detta vill vi önska alla våra samarbetspartners en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Läs mer eller ge en gåva: www.barncancerfonden.se

 

Jönsson Nova hjälper tomten att flytta

Under nästan 20 år har Kolmårdstomten varje december öppnat upp sin tomteby för förskolor och barnfamiljer. Men när det blev klart att Ostlänken kommer att dras fram över familjens gård, valde de att flytta till Gotland och ta tomtebyn med sig.

Jönsson Novabolagen har nu ordnat med hela flytten av de 10 små husen från Östergötland till Gotland, först lyft med mobilkran till traktortransport genom skogen och därefter med trailer, ett mycket annorlunda uppdrag.

Se inslaget från 24NT: http://www.nt.se/24nt/?clip=om4344803

Tomtebyn kran   
 
Tomtebyn traktor
 

Nytt fartyg

Jönsson Novabolagen har tagit in fartyget Windstar på en tidsbefraktning under hösten. Fartyget kommer att gå med framför allt sågade trävaror från södra Sverige till England.

Nytt telefonsystem

Vi installerar ett nytt telefonsystem för Jönsson Novabolagen och Becoship. Driftsättning är torsdag 28/4, allt skall fungera som vanligt men skulle ni inte få svar direkt kan detta vara orsaken.

Årets julklapp är hopp

Jönsson Novabolagen stödjer Barncancerfondens verksamhet med en julgåva.

Med detta vill vi önska samtliga våra samarbetspartners en riktigt god jul och ett gott nytt år!

bcf knapp jul2015 200x200 b

Diplomerad skeppsmäklare

Vid Sveriges skeppsmäklareförenings höstmöte i Göteborg den 26 november fick Lisa Björklind ta emot diplom som bevis på att hon nu har titeln Diplomerad Skeppsmäklare. Titeln får man efter ett års yrkeserfarenhet och avklarade ICS-studier i Shipping Business och det ämne som man arbetar i, vilket i Lisas fall är Dry Cargo Chartering.

Lisa Bjorklind med diplom

Nyanställd fartygsagent

Emelie Svensson har börjat hos Jönsson Novabolagen som ny fartygsagent. Emelie är nyutexaminerad sjökapten och är ett välkommet tillskott på klareringen!

Pensionär efter 39 år i Jönssons tjänst

Den 30 september arbetade vår fartygsklarerare Sven Münter sin sista dag hos oss på Jönsson Nova. Efter 39 år i företaget tackades han med blommor och presenter av såväl kollegorna som kunder och leverantörer. Vi önskar honom all lycka i det nya livet som pensionär!